'De waarheid moest gezegd worden' bij Ajax

Woensdag wacht Real Madrid in de Champions League, maar zaterdag eerst nog Heracles voor Ajax in het Polman-stadion. De 6-0 tegen VVV-Venlo vorige week was bemoedigend, maar nog lang niet genoeg om volkomen ontspannen naar Almelo af te reizen,

Daarvoor was de klap van de 6-2 tegen Feyenoord na de 4-4 tegen sc Heerenveen te hard. Aan routiniers als Lasse Schöne (32) en Daley Blind (28) mede de taak om de groep van Ajax na die deceptie voor te bereiden op de belangrijke wedstrijden die komen en niet in paniek te raken. De twee vormen met Dusan Tadic (30) en Klaas-Jan Huntelaar (35) de meest ervaren krachten in de selectie.

"Ik had ook niet het idee dat andere jongens wel in paniek raakten of dat dat gevoel heerste op de club", zegt Blind. "Maar we moeten ervoor waken dat we vervallen in dezelfde fouten. We zijn daarin zelf onze grootste vijand. Succes komt niet vanzelf. Daar moeten we iedere wedstrijd van bewust zijn."

Daley Blind Pro Shots

Na de 6-2 vernedering op bezoek bij Feyenoord sloegen onder anderen Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong alarm. Volgens het tweetal staat er bij Ajax na de winterstop geen team meer. De dagen daarna vielen harde woorden binnen de selectie.

"Als je zo slecht begint aan het jaar weet je dat er frictie ontstaat, dat er gesprekken komen en emoties loskomen", zegt Blind. "Het is goed om elkaar de waarheid te zeggen en dat is gebeurd. Maar we zijn nog steeds een hechte groep."

Lasse Schöne sluit zich daarbij aan. "De waarheid moet gezegd worden", zegt de Deen. "Dat hoeft niet altijd hard, maar moet wel eerlijk zijn. Dat hoort erbij en is belangrijk om een stap vooruit te zetten."

Lasse Schöne Pro Shots

"We moeten laten zien dat de eerste paar weken een winterdipje waren", voegt Schöne toe. "Ik heb er vertrouwen in dat we op het goede pad zitten. We gaan zo door. Het wordt een leuke en spannende maand."

"Er staat veel op het spel deze maand", zegt Blind. "Iedereen moet voor zichzelf nagaan wat we willen bereiken en dat zullen we moeten tonen. Dat we prijzen willen winnen."

Chagrijn is weg bij Ten Hag, maar de vraagtekens nog niet

Komende zeven wedstrijden Ajax

Datum Competitie Thuis Uit
9 februari Eredivisie Heracles Almelo Ajax
13 februari Champions League Ajax Real Madrid
17 februari Eredivisie Ajax NAC Breda
24 februari Eredivisie ADO Den Haag Ajax
27 februari KNVB-beker Feyenoord Ajax
2 maart Eredivisie Ajax PEC Zwolle
5 maart Champions League Real Madrid Ajax

STER reclame