1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP
NOS Nieuws

Verkiezingscongressen van CDA en ChristenUnie, Wilders en Marijnissen op pad

In de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen op 20 maart nemen de activiteiten van de politieke partijen toe. Vandaag komen de leden van het CDA bij elkaar om de kandidatenlijsten voor de Eerste Kamer en de Europese verkiezingen vast te stellen.

CDA-leider Buma zal een deels kritische achterban toespreken, al kwam het akkoord over het kinderpardon in de coalitie net op tijd om de CDA-leden tevreden te houden.

PVV-leider Wilders gaat flyeren in Enschede, zoals altijd met veel beveiligers en een hoop publieke belangstelling. Hij wil met de slogan 'Stem Rutte weg' de ontevreden kiezers bereiken die moeilijk te activeren zijn om te gaan stemmen voor de Provinciale Statenverkiezingen.

Ontspannen

Ook de kleinste partij uit de coalitie, de ChristenUnie, heeft vandaag een partijcongres. De ChristenUnie is de enige partij uit de regeringscoalitie die het goed doet in de peilingen en zelfs een lichte winst maakt. Partijleider Segers zal ontspannen aan zijn speech kunnen beginnen.

SP-leider Marijnissen houdt een 'vriendendag' in Oss. Zij is met haar partij op zoek naar een nieuwe koers. De SP noemt zich sinds kort een beweging, en je kunt tegenwoordig 'Vriend voor Rechtvaardigheid' worden.

Samenvattingen van de politieke bijeenkomsten zijn in de loop van de dag hier en op radio en televisie te volgen. De speeches van Buma en Segers zijn live te volgen op NPO Politiek rond 12.30 uur.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl