Karim Bellarabi en Kai Havertz vieren een goal

Bosz' Leverkusen herstelt zich met ruime zege op Mainz van bekerechec

Met een grote zege heeft Bayer Leverkusen, de ploeg van Peter Bosz, zich hersteld van de pijnlijke uitschakeling in het Duitse bekertoernooi. Leverkusen won met 5-1 van FSV Mainz.

Vorig weekend boekte Bosz nog een knappe 3-1 competitiezege op Bayern München. Drie dagen later was er van die euforie weinig meer over toen Leverkusen uit het bekertoernooi werd geknikkerd door FC Heidenheim, dat uitkomt op het tweede niveau.

Spektakel en een carnavalsshirt

Mainz, dat zich drie weken voor carnaval al in een kleurrijk feestshirt had gestoken, en Leverkusen maakten er een geweldige eerste helft van. Het tempo was moordend en het regende fouten, messcherpe counters en grote kansen.

De spelers van Mainz in het carnavaleske shirt

Het makkelijk combinerende Leverkusen kwam na vijf minuten op voorsprong via Wendell, maar Mainz (met Jean-Paul Boëtius) antwoordde direct. Vier minuten later stond het 1-1 dankzij Robin Quaison.

Bij de rust was het al 1-4, na doelpunten van Kai Havertz, Julian Brandt en Karim Bellarabi. Beide teams raakten ook nog de lat.

In de tweede helft ging het tempo omlaag. Brandt maakte na ruim een uur spelen zijn tweede, opnieuw na een prachtig een-tweetje met Kevin Volland door het hart van de defensie.

Door de zege klimt Leverkusen naar de vijfde plaats, ten koste van Frankfurt en Wolfsburg, die zaterdag in actie komen.