ANP
NOS Schaatsen

De Vries gekozen in atletencommissie van schaatsbond ISU

Douwe de Vries is door zijn collega-schaatsers gekozen in de atletencommissie van de internationale schaatsunie ISU. De Vries kreeg 40 van de 51 uitgebrachte stemmen, ruim voldoende om zijn tegenkandidaat, de Wit-Rus Vitali Michajlov, te verslaan.

Als lid van de atletencommissie vertegenwoordigt De Vries de langebaanschaatsers binnen de schaatsunie. "Ik wil ze de mogelijkheid bieden om dingen aan te kaarten", zegt De Vries. "Als ik weet welke dingen ze graag veranderd willen zien, is het aan mij om daar binnen de ISU voor te lobbyen."

De Vries heeft zich enkele jaren geleden in het marathonschaatsen ingezet om, via de rijdersraad, de belangen van het peloton te verdedigen. Sinds vorig jaar is hij ook actief in het bestuur van de atletenvereniging van de Nederlandse schaatsbond KNSB.

Wereldkampioen ploegenachtervolging

Op de middag dat De Vries de verkiezing won, werd hij met de Nederlandse achtervolgingsploeg wereldkampioen. Met 36 jaar is hij de oudste wereldkampioen ooit. Ook greep De Vries dit seizoen de titel bij de NK allround, ook van die prijs mag hij zich de oudste winnaar in de geschiedenis noemen.

Bekijk hieronder de samenvatting van de ploegenachtervolging bij de WK in Inzell:

Nederlandse achtervolgingsploeg klopt Noorwegen en pakt WK-goud

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl