Advocaat laat emoties de vrije loop op persconferentie

Dick Advocaat zit niet goed in zijn vel. Dat zei de trainer van FC Utrecht herhaaldelijk op een persconferentie voor het duel van zondag met PSV. En daar lijkt Feyenoord - dat een ervaren trainer zoekt - de dupe van te zijn.

"Ik erger me mateloos aan de negatieve teneur over mij, daar heb ik helemaal geen zin in." Om die reden is de 71-jarige coach niet ingegaan op een aanbieding van Feyenoord om Giovanni van Bronckhorst na dit seizoen op te volgen.

"Ik heb het niet alleen over praatprogramma's, maar ook over supporters. Er moet veel gebeuren bij Feyenoord en daar moet je lekker voor in je vel zitten en dat zit ik niet", aldus Advocaat.

Er is kritiek op Advocaat nu Utrecht vijf wedstrijden op rij heeft verloren, zijn aankopen Riechedly Bazoer en Michiel Kramer nog niet renderen en hij zijn woede op de (video)scheidsrechter niet onder stoelen of banken steekt.

Feyenoord had eerder moeten komen

"Als Feyenoord in december was gekomen, had ik het misschien wel gedaan", aldus Advocaat. "Maar die negatieve teneur. Drie weken geleden stonden we derde, nu zesde. Iedere dag word je op een weegschaal gelegd."

Advocaat blijft zich opwinden over arbitrage: 'Zijn ze ook even in beeld'

Advocaat kan zich nog opwinden om de vierde man die Bazoer na het duel met PEC Zwolle rood gaf, omdat hij een duw van hem kreeg. "God, god, 25 jaar en met z'n vingertje wijzen. Jammer dat het niet mijn laatste wedstrijd was. Daar zitten we dicht tegen aan."

Van Bronckhorst is niet over te halen

Dus moeten ze in Rotterdam verder zoeken voor een nieuwe trainer. Van Bronckhorst is na het afzeggen van Advocaat niet over te halen om nog een jaartje te blijven. "Nee, dat is uitgesloten", aldus 'Gio'.

Extra jaartje Feyenoord uitgesloten voor Van Bronckhorst

STER reclame