Sophie Jones Getty Images
NOS Voetbal

Incident met oerwoudgeluiden schrikt Engels vrouwenvoetbal op

In het mannenvoetbal zijn er geregeld incidenten van racistische aard, maar die blijken ook in het vrouwenvoetbal voor te komen. In Engeland is Sheffield United-speelster Sophie Jones aangeklaagd voor het maken van oerwoudgeluiden.

Tottenham Hotspur-speelster Renee Hector zou daarvan het slachtoffer zijn geweest. Op 6 januari meldde ze na het gewonnen duel met Sheffield (2-1) op Twitter: "Zo jammer, een van mijn tegenstandsters maakte apengeluiden naar mij."

De Engelse voetbalbond FA heeft er nu een zaak van gemaakt. Jones krijgt tot 15 februari om te reageren op de aantijgingen. Sheffield laat in een officiële verklaring weten volledig mee te werken aan het onderzoek en iedere vorm van racisme te veroordelen.

Het vrouwenvoetbal werd in 2017 ook al opgeschrikt door een gedragsincident. Bondscoach Mark Sampson werd ontslagen nadat twee speelsters hem hadden beticht van ongepast gedrag in 2014, toen hij manager was bij Bristol Academy.

Reacties

Hector heeft met haar bericht op Twitter veel losgemaakt bij haar ploeggenoten en collega's, die haar een hart onder de riem steken. "Walgelijk gedrag" en "Ongelooflijk dat dit nog gebeurt" zijn veelgehoorde commentaren.

STER reclame