Denis Tsjerisjev juicht na zijn treffer

Valencia heeft bekerfinale in zicht na gelijkspel bij Real Betis

Real Betis heeft in het eerste duel met Valencia in de halve finales van de Copa del Rey een 2-0 voorsprong verspeeld. Het werd 2-2 in Sevilla.

Dat Valencia voor rust niet scoorde, was vooral de verdienste van Betis-keeper Joel Robles: zo keerde hij met een knappe reflex de inzet van Rodrigo.

Voormalig PSV'er Andrés Guardado schoot even later voorlangs namens Betis, dat kort voor rust Loren Moron koppend wel zag scoren. Tien minuten na rust verdubbelde routinier Joaquin de marge door de bal rechtstreeks uit een corner achter doelman Jaume te schieten.

Loren Moron maakte de 1-0 voor Real Betis

Valencia gaf daarna vol gas. Denis Tsjerisjev maakte er 2-1 van met een kopbal en de Rus kopte daarna ook nog op de lat.

Kevin Gameiro rondde diep in blessuretijd een snelle counter af, waardoor Valencia als morele winnaar het veld afstapte.

De return is op 27 februari. De winnaar speelt tegen FC Barcelona of Real Madrid.