NOS Nieuws

Kleuter gered uit puin van ingestorte flat Istanbul

Reddingswerkers in Istanbul hebben vanmorgen een 5-jarig meisje levend onder het puin van een ingestort flatgebouw vandaan gehaald. Afgelopen nacht werd ook al een jongen van 9 gered.

Daarmee staat het aantal overlevenden op 13. Eerder vanmiddag meldde een betrokken functionaris dat de reddingswerkers geluiden onder het puin hoorden, die er mogelijk op wijzen dat er nog meer mensen klem zitten tussen de brokstukken van het ingestorte pand.

Met vier nieuwe lichamen die vandaag onder het puin zijn gevonden, is het dodental opgelopen naar tien.

Bekijk hieronder hoe het meisje van 5 naar een ambulance wordt gebracht:

Reddingswerkers halen peuter uit puin van ingestorte flat Istanbul

De zoektocht naar overlevenden en slachtoffers gaat door. De autoriteiten willen niet zeggen hoeveel mensen nog worden vermist. Het gebouw telde 14 appartementen waar 43 mensen stonden ingeschreven.

Vergunning

Gisteravond stortte het appartementencomplex plotseling in. Volgens de burgemeester van Istanbul was een vergunning voor vijf verdiepingen afgegeven en zijn er drie verdiepingen illegaal op die vijf gebouwd.

Hoe het kan dat het gebouw het heeft begeven, is nog niet duidelijk. Zeven panden in de directe omgeving zijn ontruimd. Bij één pand zou sprake zijn van ernstig instortingsgevaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl