Wouter Gudde verruilt zijn directiefunctie bij Excelsior voor het algemeen directeurschap bij FC Groningen Pro Shots

Gudde volgt Nijland op als directeur bij FC Groningen

time icon

FC Groningen heeft een opvolger gevonden voor algemeen directeur Hans Nijland, die na dit seizoen afscheid neemt. Wouter Gudde, nu nog commercieel directeur bij Excelsior, neemt de taken van Nijland over.

De 34-jarige Gudde, zoon van KNVB-directeur Eric Gudde, voetbalde zelf bij Sparta, RKC en Excelsior. Sinds 2011 werkte hij op de commerciƫle afdeling van Excelsior. "Natuurlijk is het moeilijk om Excelsior te verlaten, zeker gezien de ambities van de club. Uiteindelijk heb ik voor mijn eigen ambities gekozen", laat Gudde weten.

Nijland langstzittende bestuurder

Gudde stopt op 4 april bij Excelsior, zodat hij zich een aantal maanden kan inwerken bij Groningen voordat Nijland vertrekt. Nijland, sinds 1996 actief bij Groningen, is de langstzittende bestuurder in het betaalde voetbal. Onder zijn leiding verhuisde de club in 2006 naar een nieuw stadion en werd in 2015 de KNVB-beker veroverd.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Overzicht van 23 jaar Nijland bij FC Groningen

STER Reclame