Simpele zege Twente bij Excelsior

Aangepast

FC Twente heeft, zonder zich al te veel in te spannen, een eenvoudige 2-0 overwinning bij Excelsior geboekt.

Alleen in het eerste kwartier lukte het de thuisploeg een kans af te dwingen. Roland Bergkamp mocht vrij inkoppen, maar dat deed hij recht in de handen van doelman Sander Boschker.

Twente kwam slechts moeizaam op gang. Toch lag de bal er na een half uur in: na goed werk van Luuk de Jong schoot Theo Janssen rustig raak.

Eenrichtingsverkeer

In de tweede helft was het helemaal eenrichtingsverkeer. Twente kreeg kans op kans, maar alleen vanaf elf meter was het raak.

Nadat Kaj Ramsteijn met rood moest vertrekken omdat hij De Jong onderuit had gehaald, schoof Janssen op beheerste wijze opnieuw binnen.

Nauwelijks in problemen

Volgens Boschker is Twente bij Excelsior nauwelijks in de problemen geweest. "We hebben het goed gedaan, zo kort na een zware buitenlandse wedstrijd in Sint Petersburg", sprak de doelman. "Ik heb er geen moment aan getwijfeld dat we hier zouden winnen."

Dat Twente geen vermoeidheid vertoonde was volgens de routinier vooral een mentale kwestie. "Iedereen is er goed mee omgegaan. Vanaf de eerste minuut hebben we het initiatief genomen. Na onze openingstreffer was het gewoon wachten op nummer twee. We hebben het vervolgens goed uitgespeeld."

STER Reclame