NOS Sport

Skiën met een gebroken hand? Het kan volgens Jansrud

Jansrud optimistisch over WK ondanks gebroken hand

Twee weken geleden lag hij nog in het ziekenhuis met een dubbele handbreuk. Woensdag hoopt Kjetil Jansrud op de Super G mee te doen aan de WK in het Zweedse Åre.

Tijdens het persmoment bij de Noorse skiploeg in Zweden wijst Jansrud naar zijn handen. "Je ziet het verschil nog wel, maar een week geleden zag deze (zijn linkerhand, red.) eruit als een ballon. Dus dit is positief."

'Al paar dagen geprobeerd'

Het ging twee weken terug mis bij een training op de beruchte afdaling in Kitzbühel. Hij brak twee botjes in zijn linkerhand bij een poging een val te breken op de ijzige piste. Normaal gesproken stond voor de herstelduur een periode van zes weken.

Jansrud neemt graag wat risico en is bereid met "een handicap" te skiën. "Ik heb er al een paar dagen mee geprobeerd te skiën", zegt de 33-jarige Noor. "Op basis van die ervaring denk ik dat het kan, dat er daadwerkelijk mee te skiën is."

"De grootste zorg van mijn medische team is dat ik zo gretig ben dat ik domme dingen doe", zegt Jansrud. "De gevolgen kunnen zijn dat ik een nieuwe breuk oploop op de plek waar nu metaal en schroeven zitten. Dus er zijn zorgen, maar ik ben optimistisch."

Twee jaar geleden bij de WK in Sankt Moritz werd Jansrud tweede op de Super G. In 2014 in Sotsji werd hij olympisch kampioen en vorig jaar in PyeongChang was hij goed voor olympisch brons. Eind november vorig jaar won hij de eerste Super G van dit wereldbekerseizoen in Lake Louise in Canada.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl