Het graf van Karl Marx
NOS Nieuws

Vandalen takelen het graf van Karl Marx toe

De grafsteen van Karl Marx is recent door een vandaal onder handen genomen. Marx, de grondlegger van het communisme, ligt begraven op de begraafplaats Highgate in Londen.

De dader of daders heeft waarschijnlijk een hamer gebruikt om de marmeren steen flink te beschadigen. Tot nu toe hebben zich nog geen getuigen gemeld.

Het is nog onduidelijk wanneer het graf van Marx is beschadigd, maar een woordvoerder van de begraafplaats vermoedt dat het in de afgelopen dagen is gebeurd.

Koude Oorlog

Het marmer is afkomstig uit de originele rustplaats van Marx uit 1883. In 1956 werd het graf van Marx en zijn vrouw vijftig meter verplaatst naar een centralere plek op de begraafplaats. Dit veroorzaakte toen grote ophef, omdat het tijdens de Koude Oorlog was en Marx en zijn ideeën in het Westen omstreden waren.

Het is niet voor het eerst dat het graf van Marx is beschadigd. In 1970 werd een deel van de buste opgeblazen door een pijpbom en er zijn al eens hakenkruisen op geschilderd.

Na een eerste onderzoek heeft de politie besloten om geen verder onderzoek te doen tot er nieuwe informatie aan het licht komt.

  • Reuters
    De schade op het graf van Karl Marx
  • Reuters

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl