Tien doden bij flatbrand in Parijs, vuur mogelijk aangestoken

time icon Aangepast

Bij een brand in een appartementencomplex in Parijs zijn tien doden gevallen, onder wie een kind. Ook zijn zevenendertig mensen gewond geraakt. Acht van hen zijn brandweermensen.

In deze video is te zien hoe de brandweer er alles aan doet om bewoners uit het brandende pand te redden:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Tien doden bij flatbrand in Parijs

Het gebouw van acht verdiepingen stond vrijwel helemaal in brand. Mensen vluchtten naar het dak om aan de vlammen te ontkomen. De brandweer heeft het vuur geblust.

De brand woedde in een complex in een chique wijk. De straten rond het complex zijn afgesloten.

De politie houdt rekening met brandstichting.

Een bewoonster van het appartementencomplex is opgepakt; zij is een verdachte in de zaak. Een strafrechtelijk onderzoek moet de precieze oorzaak van de brand uitwijzen en duidelijk maken wat de vrouw mogelijk heeft gedaan.

De vrouw van 40 zou ruzie hebben gehad met een buurman. Ze heeft een verleden met psychische problemen.

Op Twitter bedankt burgemeester Hidalgo de brandweermensen omdat ze "hun leven riskeerden om Parijzenaars te helpen". Zonder hen zou het dodental nog veel hoger zijn geweest, schrijft ze.

In de gemeenteraad van Parijs is vanochtend een minuut stilte gehouden voor de slachtoffers van de brand.

Binnenplaats

Het blussen van het vuur werd bemoeilijkt door de vorm van het appartementencomplex, schrijven Franse media. De vlammen waren het hevigst in de buurt van de binnenplaats. De brandweer kon daar niet met groot materieel komen, waardoor het lastig was voor de brandweer om het vuur te blussen.

Door de hitte die ontstond op de binnenplaats kon het vuur zich ook snel over de verdiepingen verspreiden.

STER Reclame