ADO Den Haag heeft voor het eerst in zijn historie twee keer in een seizoen gewonnen van Ajax.

Na de 1-0 zege in de Arena werd het in de Hofstad 3-2.

Vooral in het eerste halfuur speelden beide ploegen om te winnen, maar viel vooral het gebrek aan 'torinstinct' op bij de Amsterdammers.

ADO had er minder last van, al hielpen Gregory van der Wiel en Toby Alderweireld een handje mee bij de 1-0 van Frantisek Kubik.

Boeiend laatste kwartier

Na de rust zakte ADO in en ging Ajax op zoek naar de 1-1. Die kwam er via een knap schot van Jan Vertonghen, waarna er een boeiend laatste kwartier volgde.

Lex Immers zette ADO weer op voorsprong, maar lang kon de ploeg daar niet van genieten; Christian Eriksen bracht de Amsterdammers weer op gelijke hoogte.

Uiteindelijk was het verdediger Thimothy Derijck die van de chaos in de Amsterdamse defensie profiteerde en de thuisploeg met nog drie minuten op de klok de overwinning bracht.

Ongeloof

Ajax-trainer Frank de Boer kon een uur na de wedstrijd nog steeds niet geloven dat zijn ploeg had verloren. "Ongelooflijk, ik weet niet hoe dit kan", mopperde hij. "Hoe naïef kan je zijn?"

"We speelden precies zoals we wilden. We hebben de wedstrijd gedomineerd, maar kwamen maar niet tot scoren. Dan kom je ongelooflijk knullig op achterstand, maar we blijven de betere ploeg."

"Uiteindelijk komen we volkomen terecht op gelijke hoogte en lijken we wedstrijd te gaan beslissen. Maar dan geven we zo dom twee doelpunten weg", doelde hij op de treffers van Immers en Derijck.

"We laten die jongens gewoon de bal aannemen en ze krijgen drie seconden de tijd om raak te schieten. Dat mag natuurlijk niet. Dat is wel heel naïef. Ik mis dan de wil om echt te winnen. Ik begrijp dat niet. Ik zeg niet dat we kampioen waren geworden als we hier hadden gewonnen. Maar normaal gesproken hebben we de titel hier wel verspeeld. Zelfs als we nu alles winnen, zijn we afhankelijk van anderen. Dat is geen goede situatie."

STER reclame