Bertens pakt in Sint-Petersburg achtste WTA-titel Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Na haar vroege uitschakeling op de Australian Open, waar ze al in de tweede ronde werd uitgeschakeld, heeft Kiki Bertens revanche genomen door het WTA-toernooi van Sint Petersburg op haar naam te schrijven. En daarmee onderstreept ze nog meer eens dat ze thuishoort in de top-10.

"Het was gewoon een ietwat teleurstellende trip naar Australië", reageert Bertens bij Langs de Lijn op NPO Radio 1. "Daar had ik zeker meer van verwacht. Maar als je daarna een titel wint en ook nog eens zo vroeg in het seizoen, dan voelt dat goed."

Gemakkelijk ging het zeker niet in de finale tegen de Kroatische Donna Vekic. Hoewel Bertens in twee sets wist te winnen, keek ze al snel in de eerste set tegen een 5-2 achterstand aan.

"Ik begon gewoon niet goed", vertelt Bertens. "Mijn tegenstander wel en dan kan het snel gaan. Uiteindelijk heb ik op 3-2 even gesproken met Rae (coach Raemon Sluiter, red.). Hij zei dat ik weer naar mijn ritme moest gaan zoeken en dat het gevoel dan weer terug zou komen. Daarna ging het inderdaad beter."

Uiteindelijk wint Bertens met 7-6 (2), 6-4 en verovert zo haar achtste WTA-titel uit tien finales. "Dat je ervaring hebt met het spelen van finales helpt wel. Het geeft je ook een goed gevoel van tevoren", aldus Bertens.

"Maar ik sta er nu gewoon goed op. Zowel fysiek als mentaal. Ik moet in dit ritme blijven en lekker doorgaan. Voor nu ben ik ook blij dat ik het gat met de rest van de top-10 weer wat heb weten te dichten. Al stijg ik geen plaatsen op de ranglijst."

Bertens bleef de nummer acht van de wereld, maar zit de nummer zes en zeven, Angelique Kerber en Jelena Svitolina, wel op de hielen.

STER reclame