Koen en Jay Eigen foto

Papa Jay krijgt 94.200 euro door actie: 'Ik ga bruggen bouwen voor m'n kids'

time icon
Geschreven door
Carmen Dorlo
redacteur Online

Geen huis vol kinderen, maar een huis vol cameramensen vanmiddag bij 'papa Jay'. De vader, die bekend werd door het KRO-NCRV-televisieprogramma Een Huis Vol, nam vanmiddag een cheque in ontvangst van 94.200 euro. Het resultaat van een inzamelingsactie van kijker Koen Joosen.

"Dat er zoveel liefde voor mij is in Nederland...Dat is zo mooi. Dat had ik nooit verwacht", vertelt Jay Lopez.

Bijna 7000 donateurs hebben een bedrag overgemaakt voor de vader van vijf kinderen, vertelt initiatiefnemer Joosen. "Wat ik hiervan heb geleerd, is dat er veel liefde is en dat als je iets kleins doet voor iemand dat grote gevolgen kan hebben." Joosen bracht vandaag, samen met zijn gezin, de symbolische cheque naar Jay. Het geld wordt later overgemaakt.

Alleenstaande vader Jay werd bekend (en geliefd) door zijn sympathieke en positieve manier van opvoeden in het programma. Hij kreeg veel lof op sociale media. Jay kreeg ook in Joosens gezin een plekje in hun hart.

Nederland is opgestaan en heeft een gezin geholpen.

Koen Joosen

Toen Joosen drie weken geleden deze actie startte, had hij dit nooit zien aankomen. "Het was wel echt een achtbaan, maar ook een avontuur dat ik nooit had willen missen. Uiteindelijk was die doneeractie starten maar een kwartier werk. Daarna is Nederland opgestaan en is er een gezin geholpen."

Meer toekomstmogelijkheden

Het geld is voor zijn kinderen, zegt Jay. "Ik heb tegen ze gezegd: ik bouw bruggen voor jullie, dit is een brug. Ik zet 5000 euro opzij voor onverwachte kosten. Dan kan ik een koelkast kopen als die opeens kapot gaat. Maar de rest van het geld is voor de opleidingen van mijn kinderen."

Dat geeft meer toekomstmogelijkheden, zegt Jay. "Ik ben de afgelopen drie jaar al 74.000 euro kwijt geweest aan alleen de kinderopvang. Ook school kost geld. Een scooter voor mijn zoon kost geld. De trein voor mijn dochter kost geld. Ik ben heel dankbaar."

Toch geeft het hele bedrag wel een dubbel gevoel. "Ik heb altijd geleerd dat je moet werken voor je geld als je gezond bent. Daarom blijf ik ook werken. Toch ontvang ik veel negatieve berichten, van mensen die helemaal niets hebben. Die vragen me: ga je hiermee armen helpen? Die snappen het niet. Ik moet nog geld aan de belasting betalen hierover, ik heb hartstikke veel rekeningen, alles gaat naar de opleidingen. Laten we gezond blijven nadenken, mensen."

Koen Joosen en papa Jay met hun twee gezinnen Eigen foto

Vanmiddag ontmoetten de kinderen van Joosen voor het eerst Jays gezin. "Ik had tegen mijn kinderen gezegd dat ze wel moesten knuffelen. Jay is namelijk echt een knuffelbeer", lacht Joosen. "Na vijf minuten waren onze jongste dochters al met elkaar aan het spelen en onze zoons buiten aan het voetballen. Het was alsof we elkaar al jaren kenden."

Ook voor Jay was het een mooie dag. "Ik voel me gezegend. Ik vraag me alleen af of ik met dat geld nu nog meer huwelijksaanzoeken ga krijgen", sluit hij lachend af. Het is niet het einde van de vriendschap van de twee, zegt Joosen. "Dit is een hoofdstuk van een boek en dat boek is nog niet dicht. We willen samen mensen gaan helpen."

STER Reclame