Bas Dost en Sporting treuren

Sporting van Keizer en Dost haakt af in titelstrijd

Sporting Portugal kan de Portugese titel zo goed als vergeten na een 4-2 thuisnederlaag in de topper tegen stadgenoot Benfica in Lissabon. Door de nederlaag blijft Sporting vierde, op tien punten van koploper FC Porto, op acht punten van nummer twee Benfica en op zeven punten van nummer drie Sporting Braga.

Door treffers van Haris Seferovic en João Félix kwam Benfica op een 2-0 voorsprong, maar Bruno Fernandes bracht vlak voor rust de spanning terug. In de tweede helft werd het 1-4 door Rúben Dias en Pizzi (strafschop).

Benfica viert de 2-0 van João Félix

Na een overtreding Odisseas Vlachodimos op Bas Dost moest de Benfica-doelman met rood van het veld en mocht Dost een strafschop nemen. De Nederlandse spits schoot de penalty binnen en maakte daarmee zijn 12de goal van het seizoen.

Koploper FC Porto komt later op zondag nog in actie tegen Vitória Guimarães.