NOS Sport

Opnieuw domper meerkampster Broersen: geen EK indoor door hamstringblessure

Weer blessureleed voor meerkampster Broersen

Meerkampster Nadine Broersen moet opnieuw een tegenslag verwerken. Ze is zondag bij de NK indoor in Apeldoorn geblesseerd geraakt aan haar hamstring en mist daardoor de EK meerkamp in Glasgow.

De 28-jarige Broersen maakte op de NK, waar zij zich probeerde te plaatsen voor die EK, juist haar rentree nadat ze eind 2017 bij een hordentraining de achterste kruisband van haar knie had afgescheurd.

Het ging zondag mis tijdens haar tweede poging verspringen, nadat ze eerst 6.02 meter had genoteerd. Ze greep direct na de sprong naar haar rechterhamstring en moest zichtbaar de pijn verbijten. "Het eerste wat dan door je hoofd schiet is: wanneer stopt deze ellende een keer", vertelt Broersen.

'Ik baal super'

"Bij mijn voorlaatste pas in de aanloop voelde ik het erin schieten. Ik baal super. Tot het verspringen had ik een goede dag. Dit is vette pech. Ik weet dat ik een EK-ticket had kunnen behalen als ik hem had afgemaakt."

Nadine Broersen heeft al veel blessures achter de rug

De wereldkampioene vijfkamp van 2014 moest in Apeldoorn vervolgens noodgedwongen de 800 meter overslaan, waardoor ze geen eindresultaat kon neerzetten. Daardoor maakt ze geen aanspraak op een EK-ticket.

"Natuurlijk vind ik het jammer om zoiets te missen. Het was een goede opstap geweest voor deze zomer. Ik had er graag naartoe gewild." Ze gaat maandag naar het ziekenhuis om de ernst van de blessure te laten onderzoeken.

Broersen was goed op weg om zich te plaatsen voor de EK, van 1 tot en met 3 maart in Glasgow. Op de 60 meter horden liep ze 8.32, slechts één honderdste boven haar persoonlijk record.

Ook over de 1.79 meter hoogspringen was ze tevreden. Bij kogelstoten gooide ze op haar tweede poging 14.13 meter ver. "Ik probeer de positieve dingen mee te nemen."

Fysieke malheur

De Brabantse, die al sinds 2015 wordt getroffen door fysieke malheur en daardoor meerdere keren ontbrak op grote kampioenschappen, maakte haar rentree op de meerkamp.

Vorig jaar juni deed Broersen voor het eerst weer mee aan een wedstrijd na haar zware knieblessure, maar bij de Gouden Spike beperkte zij zich tot het kogelstoten.

De NK was haar eerste volledige meerkamp (die indoor bestaat uit vijf onderdelen) na die van de EK indoor van 2017, toen ze als vijfde eindigde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl