Tomás Necid

Invaller Necid slaat toe voor ADO in slotfase

In een wedstrijd die maar zelden kon boeien,heeft ADO Den Haag thuis met 2-0 gewonnen van Heracles Almelo. Invaller Tomás Necid bezorgde de thuisploeg met twee goals in het 'Haags kwartiertje' de overwinning.

Het duel leek meteen te ontbranden met een Haags doelpunt in de eerste minuut, maar Erik Falkenburg stond bij zijn kopbal buitenspel. ADO zorgde voor meer gevaar en doelman Janis Blaswich moest ingrijpen bij kansen voor Sheraldo Becker en Tom Beugelsdijk. Veel meer gebeurde er tot dat moment niet.

Tomas Necid schiet de 1-0 binnen
    Melvyn Lorenzen in duel met Lennart Czyborra
    Tomáš Necid vervangt Erik Falkenburg

Na rust viel ADO aan, maar kreeg vooral het counterende Heracles kansen. Brandley Kuwas miste de beste; hij schoot tegen Aaron Meijers aan. Het overwicht van ADO werd groter en groter en met de vervanging van Falkenburg door Necid had ADO-coach Fons Groenendijk een gouden wissel in huis.

Necid schoot ADO in de 79ste minuut op voorsprong en kopte tien minuten later de 2-0 binnen. Daarmee bezorgde de Tsjech ADO de eerste thuiszege sinds 6 oktober 2018. Toen won ADO met 1-0 van FC Groningen en daarna bleven de Hagenaars vijf duels op rij zonder thuiszege. Voor Heracles was het al de derde nederlaag in 2019.