Bertens pakt in Sint-Petersburg achtste WTA-titel Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Kiki Bertens heeft op imposante wijze het WTA-toernooi van Sint-Petersburg op haar naam geschreven. In de finale was de als tweede geplaatste Bertens Donna Vekic met 7-6 (2), 6-4 de baas. In haar tiende WTA-finale pakte ze haar achtste titel.

De 22-jarige Kroatische Vekic, de nummer 30 van de WTA-ranglijst, had de drie vorige ontmoetingen gewonnen en maakte dit toernooi indruk door Petra Kvitová van de baan te slaan. Ook nu nam ze snel een 5-2 voorsprong.

Niet in paniek

Bertens raakte niet in paniek, wist een tandje bij te schakelen en verloor in de vier volgende games in totaal maar één punt. Ze won vervolgens de tiebreak en snelde in de tweede set naar matchpoint. Haar eerste dacht ze te verzilveren, maar Hawkeye gooide roet in het eten. Het vierde was wel raak.

Kiki Bertens met de trofee van Sint-Petersburg ANP

Een maand geleden verloor Bertens op het toernooi van Brisbane na een spannende driesetter van Vekic. "Mijn gedachten gingen wel terug naar de partij in Brisbane, toen ik twee wedstrijdpunten onbenut had gelaten", zei Bertens na afloop op de baan. "Mijn coach Raemon Sluiter vertelde dat ik goed speelde en dat ik gewoon voor mijn punten moest gaan en dat heb ik gedaan."

Acht

De voorlaatste WTA-toernooizege van Bertens was in Seoul in september vorig jaar. Verder won ze in Charleston en Cincinnati (2018), Gstaad en Nürnberg (2017), Nürnberg (2016) en Fès (2012). Ze verloor alleen de finales in Madrid (2018) en Gstaad (2016).

Ondanks haar goede prestaties in Rusland zal Bertens niet stijgen op de wereldranglijst. Ze blijft de nummer acht, maar krijgt wel de nummers zes en zeven (Angelique Kerber en Jelina Svitolina) in het vizier.

STER reclame