Kittel viert een van zijn ritzeges in Tirreno-Adriatico, bijna een jaar geleden EPA

Marcel Kittel van Katusha heeft de vierde en laatste koers op Mallorca, de Trofeo Palma, gewonnen. De Duitser versloeg de Belg Timothy Dupont en de Fransman Hugo Hofstetter in de sprint.

Het was de eerste overwinning voor Kittel sinds hij in augustus in de Ronde van Duitsland afstapte na een teleurstellend seizoen. De Duitse topsprinter won vorig jaar alleen twee etappes in Tirreno-Adriatico en moest voortijdig de Tour de France verlaten.

De Trofeo Palma was de laatste van vier wedstrijden op Mallorca. Bij zijn rentree in de eerste wedstrijd werd Kittel nog slechts 86ste, maar zondag kon hij in zijn tweede wedstrijd weer als vanouds juichen.

Boom laat zich zien op Mallorca

Lars Boom liet zich in het slot ook vooraan zien in de koers. Hij probeerde in de 159 kilometer lange rit een massasprint te voorkomen met een vlucht in de vlakke eindfase.

Boom (Roompot-Charles) sprong weg met nog 20 kilometer te gaan en kreeg Justin Wolf en Peio Goikoetxea met zich mee. De halve minuut marge die het trio had op 10 kilometer voor de streep volstond niet. Het peloton slokte de vluchters op, waarna het aankwam op een massasprint. Daarin bleek Kittel de sterkste.

Acht jaar geleden stond Kittel ook al op het podium van de Trofeo Palma. Toen eindigde hij achter Tyler Farrar en Francisco Ventoso op de derde plaats.

STER reclame