Na vijf jaar wint Van Baarle weer een etappekoers

time icon
Team INEOS
@TeamINEOS
And it's a big double success today as @DylanvanBaarle claims the overall victory at #SunTour. What a fantastic week of racing in Victoria!
4 maanden geleden

Dylan van Baarle heeft de Herald Sun Tour op zijn naam geschreven. De 26-jarige wielrenner van Team Sky zag zijn leidende positie in de vijfde en laatste rit niet meer in gevaar komen.

Van Baarle had zaterdag in een heuvelachtige rit zijn slag al geslagen, door als tweede te eindigen en de leiderstrui over te nemen van de Canadees Michael Woods.

In de laatste etappe, van en naar Melbourne over 89,1 kilometer, verdedigde Van Baarle een voorsprong van 24 seconden. De Noor Kristoffer Halvorsen (teamgenoot van Van Baarle) was uiteindelijk de beste in de massasprint, Van Baarle werd negende.

Team INEOS
@TeamINEOS
Here's the moment @KristofferHalv1 crossed the line to take victory. Led out by stage three winner @owaindoull. The team controlled the race perfectly today in Melbourne #SunTour
4 maanden geleden

Voor de 26-jarige wielrenner is het zijn eerste zege in een meerdaagse etappekoers sinds de Ronde van Groot-Brittanniƫ in 2014. In 2012 en 2013 pakte hij de eindzege in Olympia's Tour.

STER Reclame