AFP | NOS

Goedemorgen! Vanavond is de finale van het populaire programma Heel Holland Bakt en daaropvolgend de Super Bowl tussen de Los Angeles Rams en New England Patriots in Amerika.

Op veel plaatsen start de dag grijs en eerst kan het lokaal nog glad zijn. Er valt nog een enkele winterse bui, maar de zon schijnt vandaag ook af en toe. Uiteindelijk wordt het 3 tot 6 graden.

Weerplaza

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Vanavond is de finale van Heel Holland Bakt. De eindstrijd gaat tussen Maroeska, Anna en Nicole. Hier vertellen we je alvast wat het populaire tv-programma heeft betekend voor de deelnemers die níet de finale hebben gehaald.
  • Er is vandaag veel sport te zien. Op het ijs komen de schaatsers en de shorttrackers in actie in de strijd om de wereldbeker, bij het veldrijden gaan de mannen voor de wereldtitel en er wordt ook nog gevoetbald in de Eredivisie. Op het programma staan onder meer PSV-Fortuna Sittard en de Rotterdamse derby Excelsior-Feyenoord.
  • Vannacht is ook de Super Bowl in de Verenigde Staten. Tijdens het enorme sportevenement strijden de Los Angeles Rams en New England Patriots tegen elkaar. De Super Bowl staat ook bekend om het optreden van een populaire artiest halverwege de wedstrijd en de veelal peperdure reclames die dan op tv worden uitgezonden.

Wat heb je gemist?

D66 is er geen voorstander van dat de Joint Strike Fighter (F-35) wordt uitgerust met kernwapens. Partijleider Rob Jetten zei in Met het Oog op Morgen dat kernwapens op vliegtuigen niet leiden tot een betere wereld.

De Adviesraad Internationale Vraagstukken stelde deze week in een rapport dat de spanningen in de wereld toenemen. De Raad, onder voorzitterschap van oud-CDA- en NAVO-voorman Jaap de Hoop Scheffer, pleit juist wel voor voortzettingen van de kernwapentaak van de F-16.

Naast D66 is een meerderheid in de Tweede Kamer, waaronder ook coalitiepartijen CDA en ChristenUnie, tegen het voortzetten van de nucleaire taak van de F-16-straaljager met de nieuwe F-35. Nederland is sinds woensdag in het bezit van het eerste Joint Strike Fighter.

Ander nieuws uit de nacht

En dan nog dit:

Een voorbijganger heeft gisteravond een plofkraak gefilmd in de Amsterdamse wijk Geuzenveld. Op het filmpje is te zien hoe twee daders explosieven laten afgaan bij de geldautomaat en daarna op een brommer wegvluchten.

Fijne dag!

STER reclame