Adam Maher (l) en Calvin Stengs vieren de treffer van laatstgenoemde

AZ beleeft makkelijke avond en haalt opgelucht adem om Seuntjens

AZ houdt de vierde plaats stevig in handen. De Alkmaarders beleefden een makkelijke zaterdagavond in de thuiswedstrijd tegen FC Emmen: 5-0.

Er was in de tweede helft wel de schrik bij een fikse botsing tussen Mats Seuntjens en Oussama Idrissi, waarbij de eerstgenoemde met een hoofdblessure en bewusteloos per brancard het veld moest verlaten.

AZ meldde na afloop dat de blessure van Seuntjens meeviel en hij goed aanspreekbaar is. Hij heeft naar verluidt een hersenschudding.

'Mats is bij kennis'

"Hij is bij kennis, maar dat was niet het geval toen Mats naar binnen werd gedragen", zei trainer John van den Brom, die tijdens de wedstrijd naar de kleedkamer ging om de gezondheidssituatie van Seuntjens te controleren. "Hij was in de kleedkamer alweer bij kennis en dat kon ik toen ook aan de jongens in het veld melden."

Idrissi kwam vrij ongeschonden uit de botsing, maar de Marokkaan had daarna wel moeite om zich weer op het voetbal te concentreren. "Ik speelde Mats in en wilde doorlopen. Ik zag hem een hakbal geven en voelde daarna ineens een harde klap. Gelukkig ben ik er goed van af gekomen, ik maakte me meer zorgen om Mats", zei Idrissi.

"Het was daarna wel een kwartiertje zoeken, ik zag een beetje wazig. Gelukkig is het met Mats weer goed en met mij ook. We hoorden dat hij een lichte hersenschudding heeft."

Mats Seuntjens per brancard van het veld

AZ was vanaf de aftrap heer en meester, maar had twee strafschoppen nodig om te scoren. Na overtredingen van Caner Cavlan (op Jonas Svensson) en Keziah Veendorp (op Guus Til) benutte Teun Koopmeiners beide penalty's.

Ook bij de 3-0 stak Emmen een helpende hand toe: Michael de Leeuw kopte via de lat in eigen doel. Calvin Stengs maakte snel na rust de 4-0, maar de aandacht ging al gauw naar Seuntjens uit na de botsing met Idrissi.

AZ leek beduusd en speelde het duel vervolgens plichtmatig uit. De 5-0 van Bjørn Johnsen leidde amper tot vreugde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl