Nacho Monsalve viert de 4-0

FC Twente wint en loopt verder uit na slippertjes achtervolgers

FC Twente beleefde een prima avond in de eerste divisie. Zelf won de koploper met 4-1 van Helmond Sport, terwijl naaste achtervolger FC Den Bosch met 2-1 onderuitging in Waalwijk tegen RKC. Ook nummer drie Go Ahead morste punten. Thuis tegen Eindhoven werd het 0-1. De voorsprong van Twente is nu gegroeid naar vier punten op de nummer twee Den Bosch.

In Enschede opende Tom Boere vanaf de penaltystip de score voor Twente. Nacho Monsalve joeg de bal bij de 2-0 in het dak van het doel. Na rust schoot Aitor Cantalapiedra de bal in de kruising en maakte opnieuw Monsalve er 4-0 van met een kopbal.

Na de 4-1 van Diego Snepvangers miste invaller Oussama Assaidi nog een penalty namens de thuisploeg.

FC Den Bosch verliest

FC Den Bosch ging voor de tweede keer op rij onderuit. Na de 2-0 nederlaag van vorige week bij FC Eindhoven ging het nu fout in Waalwijk tegen RKC, 2-1.

Dylan Seys zette RKC op 1-0. Nadat Vincent Vermeij vervolgens verzuimd had om er met een kopbal 1-1 van te maken, werd het via Daan Rienstra 2-0.

Een teleurgestelde Danny Holla (l) en Sam Kersten na de nederlaag tegen RKC

Een kwartier voor tijd bracht Stefano Beltrame de spanning nog terug toen hij met een knap schot doel trof. Maar RKC gaf de voorsprong niet meer uit handen.

Nederlaag Go Ahead

Ook Go Ahead Eagles beleefde een zure avond tegen Eindhoven en verloor met 0-1. Elisha Sam maakte in de 79ste minuut de winnende treffer voor de Brabanders.