Selena Piek
NOS Sport

Badmintonster Piek slaat nieuwe weg in op NK met andere partner

Selena Piek en Robin Tabeling behoren als gemengd dubbel komend weekeinde tot de blikvangers van het Nederlands kampioenschap badminton. Het als eerste geplaatste koppel wist begin januari als gelegenheidsduo de halve finales bij de wereldbekerwedstrijd in Maleisië te bereiken en geeft dat succes nu een vervolg.

"Een uitprobeersel", noemde Piek het toen. Tot eind vorig jaar vormde ze immers een koppel met Jacco Arends, met wie ze ook tijdens de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro in actie kwam. De laatste tijd vielen hun resultaten echter tegen.

Daarom werd besloten een nieuwe weg in te slaan, legt Piek uit. "Met Jacco Arends was er niet meer genoeg zekerheid. Uitschieters hebben we de laatste twee jaar niet gehad. De technische staf had meer vertrouwen in Robin."

Van gelegenheidsduo naar vast team

Direct bij thuiskomst werd besloten van het gelegenheidsduo een vast duo te maken. "De beslissing lag bij de technische staf, maar als ik het echt niet had gewild, had ik op mijn strepen kunnen gaan staan. De eerste beslissing lag bij hen, maar ik sta er gelukkig volledig achter", aldus Piek.

Arends is momenteel herstellende van een blessure. Voor hem kwam de breuk onverwacht, schreef hij eerder deze maand op Twitter. Juist omdat voor de badmintonners nu ook het olympisch kwalificatietraject belangrijk wordt, op weg naar Tokio 2020.

Piek kan zich maar al te goed indenken dat het voor hem lastig was afscheid te nemen van zijn dubbelpartner.

"Ik heb er zelf ook veel moeite mee gehad, ik wist ook niet wat ik moest zeggen. Ik snap dat hij heel teleurgesteld is", aldus Piek die komend weekeinde een nieuwe weg inslaat richting de Spelen, met Robin Tabeling.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl