Vincent Janssen
NOS Voetbal

Pochettino bedenkt zich: Janssen toch weer bij eerste elftal Spurs

Vincent Janssen mag toch weer hopen op speelminuten bij Tottenham Hotspur. Hij leek niet in de plannen van Mauricio Pochettino voor te komen, maar de manager heeft zich bedacht.

In januari was de Argentijnse trainer nog stellig: "Nee, Janssen komt niet in mijn plannen voor", zei hij toen. Maar na de winterse transferperiode heeft Pochettino de Nederlandse spits plots nodig.

De club nam afscheid van Mousa Dembélé (verkocht aan Guangzhou R&F) en Georges-Kevin N'Koudou (verhuurd aan AS Monaco) en heeft daardoor twee vrije plaatsen op de Premier League-selectie, die uit 25 spelers mag bestaan.

Janssen weer terug

"Ik heb vanmorgen met Vincent gesproken en vanaf vandaag zit hij weer bij het eerste elftal", sprak Pochettino vrijdagmiddag op de persconferentie.

"Natuurlijk was dat niet het plan, want hij wilde vertrekken", zei de trainer. "Voor nu denk ik dat het belangrijk is dat hij weer gaat voelen dat hij de club kan helpen."

Pochettino over terugkeer Janssen: 'Natuurlijk was dit niet het plan'

Tottenham kan wel wat aanvallende kwaliteiten gebruiken. Blikvangers Harry Kane en Dele Alli zijn geblesseerd en Heung-min Son komt net terug van een zware editie van de Azië Cup.

Geen rugnummer

Janssen kampte het eerste halfjaar van dit seizoen met een voetblessure. Bij Tottenham kreeg hij geen rugnummer toegewezen.

De afgelopen transferperiode had Real Betis interesse en werd de aanvaller aangeboden bij Schalke 04, maar van een overgang kwam het niet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl