LeBron James
NOS Sport

'King James' is terug na blessure en de Lakers winnen weer

LeBron James heeft zijn rentree bij Los Angeles Lakers opgeluisterd met een zege op Los Angeles Clippers. De nummer negen van de Western Conference was de nummer acht na verlenging met 123-120 de baas.

James stond door een liesblessure, opgelopen eind december tegen de Golden State Warriors, ruim een maand aan de kant. De superster keek zeventien NBA-wedstrijden toe, waarvan de Lakers er maar liefst elf verloren. 'King James' liet bij zijn terugkeer direct zijn klasse zien.

Hij was in veertig minuten goed voor 24 punten, 14 rebounds en 9 assists. In de verlenging zorgden James (jumper) en Lance Stephenson (driepunter) vanaf 118-118 voor de beslissing. Invaller Stephenson kwam uit op 20 punten.

Einde zegetocht Warriors

De Golden State Warriors liep na elf wedstrijden weer tegen een nederlaag aan. De regerend kampioen ging onderuit tegen Philadelphia 76ers: 104-113.

Stephen Curry deed zijn best om de Warriors voor een nederlaag te behoeden, maar zijn 41 punten waren niet genoeg. Bij de Sixers waren Joel Embiid en Ben Simmons ieder goed voor 26 punten. De Warriors behielden ondanks het verlies wel de koppositie in de Western Conference, maar Denver Nuggets komt dichterbij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl