Rotterdam in de sneeuw ANP

Het verkeer heeft in de ochtendspits last gehad van sneeuw. In de Wijkertunnel lag er sneeuw op de hoogtemelders, waardoor er geen waarschuwing voor te hoge vrachtwagens werd gegeven.

De tunnel in de A9 was korte tijd in beide richtingen dicht, net als de Velsertunnel. Beide tunnels zijn weer open, maar het duurde even voor de lange files op de A9 weer opgelost waren.

Twee auto's gleden van de weg in Nijkerk Omroep Gelderland

Vooral lokale en provinciale wegen kunnen nog glad zijn en daarom is code geel van het KNMI nog steeds van kracht.

In Nederhemert belandde een auto tegen een boom, vermoedelijk door de gladheid. De bestuurster is zwaargewond uit haar auto gehaald, zegt een fotograaf die in de buurt was tegen Omroep Gelderland. In Nijkerk gleden een auto en een personenbusje van de weg. Ze belandden in de sloot, maar niemand raakte gewond.

In Haarlo botsten vannacht een auto en een bestelbus op elkaar. De automobilist kwam daarbij om het leven, de bestuurder van de bus raakte zwaargewond. De politie onderzoekt of dit ongeluk te maken had met de gladheid.

In het zuiden van het land is het alweer droog. Het sneeuwgebied trekt weg richting het noorden. Kijk hier voor een overzicht van de files.

Rijstroken minder goed begaanbaar

Grote problemen door ongelukken zijn er niet geweest. Wel waren op sommige plekken minder rijstroken begaanbaar, zegt Rijkswaterstaat.

De NS zette in het oosten en zuidoosten van het land en op de lijn tussen Amsterdam en Eindhoven minder treinen in. Die beslissing was gisteren al genomen in verband met de verwachte sneeuwval.

Als de sneeuw is weggetrokken, blijft het de rest van de dag waarschijnlijk droog. Vanmiddag gaat het dooien, waardoor het sneeuwdek weer verdwijnt.

Het verloop van de sneeuwbui Weerplaza

STER reclame