Een blauw-wit stuk metaal dat dinsdag op de Tweede Maasvlakte in Rotterdam werd gevonden, is niet afkomstig van een vliegtuig. Dat concludeert de politie na onderzoek.

Het gaat om twee lagen aluminium met kunststof ertussen, zegt een woordvoerder. Het is niet bekend waar het stuk metaal vandaan komt, mogelijk is het afkomstig uit een container op zee.

Een dierenhulpverlener vond het brokstuk dinsdag toen hij was afgekomen op een melding over een zeehond op het strand van Oostvoorne. Hij bracht het naar de hulpdiensten.

Al snel werd er gedacht aan het het toestel waar de Argentijnse voetballer Sala mee vloog, omdat het ook blauw met witte kleuren had. Vermoedelijk is het toestel boven het Kanaal neergestort. Aan de Franse kust zijn gisteren twee zitkussens aangespoeld, maar verder ontbreekt ieder spoor.

De N264DB Piper Malibu 46, die vermoedelijk neerstortte met Sala aan boord James / Flickr / Creative Commons (By-sa)

Gisteravond heeft de Veiligheidsregio het gebied bij de Nieuwe Maasvlakte verder doorzocht om te kijken of er meer spullen in zee dreven. Daarbij is onder meer een drone ingezet, maar de zoektocht leverde niets op.

STER reclame