Bob de Voogd juicht na een treffer op het EK
NOS Sport

Hockeyinternational De Voogd gaat avontuur aan in België

Hockeyer Bob de Voogd vertrekt na twaalf jaar bij Oranje-Rood en speelt vanaf komend seizoen bij de Belgische club Braxgata, waar ook al een andere Oranje-international actief is: Sander Baart.

Met Oranje-Rood (voorheen Oranje Zwart) werd de 133-voudig international in 2014, 2015 en 2016 landskampioen en won de 30-jarige aanvaller in 2015 de Euro Hockey League.

Blooper

Maar het ging ook weleens mis bij Oranje-Rood voor De Voogd. In 2017 mist hij in de kwartfinale van de EHL - nadat hij de 2-0 had gemaakt - voor open doel tegen Atlètic Terrassa. Hij kon er wel om lachen.

2017: De Voogd kan wel lachen om misser voor open doel

"Na vijftien jaar hoofdklasse en twaalf jaar daarvan in Eindhoven, is het moment aangebroken om een nieuwe stap te zetten", meldt De Voogd vandaag. "Oranje-Rood heeft zoveel voor mij betekend. Dat zal ik altijd koesteren."

In tegenstelling tot Oranje-Rood speelt Braxgata dit jaar geen Euro Hockey League. Toch ziet De Voogd in België een sportieve uitdaging: "De Belgische competitie is heel erg in ontwikkeling en wordt steeds sterker. De top doet Europees al jaren goed mee en er spelen veel Argentijnse, Engelse en Belgische internationals."

Braxgata is volgens De Voogd een club die bij hem past. "De club is goed georganiseerd, heeft een goede trainingsstaf en een team met zowel internationals als jonge talenten. Braxgata zit net onder de Belgische top, maar wil bij de top gaan horen en die ambitie spreekt me aan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl