Rapper Boef bij de vorige zitting bij de rechtbank in Breda
NOS NieuwsAangepast

Rapper Boef krijgt 1,5 jaar rijontzegging na veel te hard rijden

Rapper Boef mag van de rechter anderhalf jaar niet achter het stuur zitten vanwege levensgevaarlijk rijgedrag. Ook moet hij 6500 euro storten in een fonds voor verkeersslachtoffers.

De rapper van 25, die eigenlijk Soufiane Boussaadia heet, plaatste in 2016 een filmpje waarin hij met een Audi RS6 op de snelweg bijna 300 kilometer per uur reed. Daarbij vielen geen slachtoffers, maar volgens de rechter heeft hij de weg als racebaan gebruikt en hadden er ongelukken kunnen gebeuren.

Daar komt bij dat Boef geliefd is bij een jong publiek en een voorbeeldfunctie heeft. De rechtbank legde hem ook een jaar voorwaardelijke rijontzegging op. Omroep Brabant meldt dat de advocaat van de rapper overweegt in hoger beroep te gaan.

Boussaadia was zelf niet aanwezig bij de uitspraak. "Maar bij de rechtbank stonden wel wat jonge fans die hoopten een glimp van hem op te vangen", zegt verslaggever Trudy van Rijswijk.

Dit soort snelheden hoort thuis op een circuit.

Openbaar Ministerie over rijgedrag Boef

Nadat het filmpje online was verschenen nam de politie in september 2016 de auto van Boef in beslag. Uit de rittenregistratie van de auto bleek dat de rapper nog meer snelheidsovertredingen had gemaakt. Zo reed hij in Tilburg eens 165 kilometer per uur binnen de bebouwde kom.

"Dit soort snelheden hoort thuis op een circuit", zei het Openbaar Ministerie bij een vorige zitting. "Het is een wonder dat er geen ongelukken zijn gebeurd." De aanklager had een voorwaardelijke celstraf en een rijverbod van 2,5 jaar tegen Boef geëist.

Andere zaak

Deze week wees de voorzieningenrechter nog een vordering van de rapper af. Hij wilde dat een aflevering van het YouTube-programma 0% Alcohol offline zou worden gehaald, omdat hij schade zou lijden door de uitzending.

In de aflevering werd volgens Boef de suggestie gewekt dat hij met een bericht op Snapchat het leven van een vrouw en haar familie kapot heeft gemaakt. Volgens de rechter was daar geen sprake van en hoeft de uitzending niet weggehaald te worden.

Al vaker veroordeeld

Boussaadia is in het verleden al vaker veroordeeld. Hij kreeg in het verleden taakstraffen voor het beschadigen van een politieauto en het beledigen van een agent. Ook zat hij al eens vast omdat hij zijn achterban opriep te komen vechten in Tilburg-Noord.

Rapper Boef is een van de artiesten in Nederland met de meeste streams op Spotify. Hij kwam in december vorig jaar nog in het nieuws omdat hij cadeaus had uitgedeeld in een asielzoekerscentrum.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl