Roest slaat ploegenachtervolging over op WK afstanden

time icon

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Geen ploegenachtervolging voor Roest op WK afstanden

Patrick Roest heeft laten weten bij de WK afstanden begin volgende maand in Inzell niet te zullen starten op de ploegenachtervolging.

"Anders moet ik vier dagen achter elkaar vol gas rijden", licht de schaatser van Jumbo-Visma toe. "Op de laatste dag is de 1.500 meter en dat is voor mij een heel mooie afstand. Ik heb daarom de keuze gemaakt de teampursuit te laten schieten en mij te focussen op de individuele afstanden."

Roest deed vandaag wel samen met zijn ploeggenoten Sven Kramer en Douwe de Vries en Marcel Bosker van TalentNED mee aan de training voor de ploegenachtervolging in Heerenveen, onder leiding van de nieuwe bondscoach Jan Coopmans. "Dat klopt. Maar ik bleef er tijdens de training gewoon achter, in de reservepositie dus. Die rol zal ik in Inzell ook hebben."

Niet nodig

Of zijn afzegging ook consequenties voor de toekomst zal hebben voor hem, gelooft Roest niet. "Dat zal wel meevallen, denk ik. Het zat 'm nu gewoon in de planning van de WK, waar de teampursuit al op de tweede dag wordt gereden. Dat maakt het lastig voor mij. Maar tijdens de wereldbeker heb ik wel laten zien dat ik de teampursuit goed aankan en dat ik ook in het team pas."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Roest en De Jong positief over nieuwe bondscoach Coopmans

Maar ook zonder Roest maakt Oranje een goede kans op de wereldtitel, schat de wereldkampioen allround. "Ja, het team dat nu aan de start staat, kan ook wereldkampioen worden. Als het anders was geweest en ik belangrijk was geweest voor de ploeg, had ik wel willen rijden. Maar dat is nu niet nodig."

Overigens zijn de schaatsers tot nu toe zeer te spreken over de samenwerking met Coopmans, die eind december Geert Kuiper opvolgde. De aanstelling van de onbekende 61-jarige Limburger zorgde aanvankelijk bij menigeen voor gefronste wenkbrauwen.

"Hij heeft een mooie training opgezet", zegt Roest. "We hebben in Collalbo even met z'n allen gezeten om de indeling te bespreken. Over wie welke ronde zou rijden. Dat liet hij eigenlijk een beetje aan de rijders over."

Ook geen WB Hamar

Roest mijdt overigens met het oog op de WK afstanden de wereldbekerstrijd van komend weekeinde in Hamar. Ook Sven Kramer, Jorrit Bergsma, Ireen Wüst en Antoinette de Jong zijn niet van de partij in Noorwegen.

STER Reclame