Andy Murray kan weer een beetje lachen na zijn nieuwe heupoperatie
NOS Sport

Murray andermaal geopereerd aan heupgewricht

Andy Murray heeft opnieuw een operatie aan zijn heup ondergaan. De 31-jarige Schot werd een jaar geleden ook al geholpen aan zijn rechterheup, maar bleef pijn houden. Met deze tweede ingreep hoopt hij daar nu van verlost te zijn.

"Ik voel me nu een beetje gehavend en gekneusd, maar hopelijk is dit wel het einde van mijn pijn aan de heup", aldus Murray op Instagram, waarop hij ook een röntgenfoto heeft gezet die de aangebrachte versteviging van het heupgewricht toont. "Ik heb nu een metalen heup."

Geen Wimbledon

Nog voor zijn eerste partij op de Australian Open van eerder deze maand liet Murray op een emotionele persconferentie weten dat het toernooi in Melbourne mogelijk het laatste uit zijn carrière zou zijn.

Murray weer geopereerd aan heup

Liever zou hij op Wimbledon afscheid nemen van tennis op topniveau, maar hij twijfelde of hij de pijn zo lang zou kunnen verdragen. Nu hij onder het mes is gegaan, is het onwaarschijnlijk dat de tweevoudig Wimbledonwinnaar (2013 en 2016) in juli op het Londense gras kan uitkomen.

Of hij ook inderdaad zijn laatste partij als proftennisser heeft afgewerkt, moet nog worden afgewacht, gezien zijn woorden na zijn nederlaag in de eerste ronde van de Australian Open tegen Roberto Bautista Agut. "Wie weet zien jullie me wel terug", zei hij tegen het publiek, dat hem luidkeels had aangemoedigd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl