NH Nieuws
In samenwerking met
NH Nieuws
NOS Nieuws

School gaat in gesprek met docent die leerling in nek greep

De schoolleiding van het Kennemer College in Heemskerk gaat deze week in gesprek met de geschorste onderwijsassistent Gerrit Keeman. Keeman kreeg vorige week te horen dat hij niet meer welkom is op de school, nadat op internet een video was verschenen waarin te zien is hoe hij een leerling in zijn nek vastgrijpt.

De onderwijsassistent zit sinds het incident thuis. Mede omdat hij in februari met vervroegd pensioen gaat, hoefde hij van de school niet meer terug te komen. De jongen uit het filmpje mocht na een gesprek wel terugkomen op school.

In de video is te zien hoe Keeman achter de jongen aanloopt, terwijl de rest van de klas toekijkt en opmerkingen maakt. De leerling pakt een kruk en gooit die in de richting van de benen van de docent. Keeman pakt de jongen in zijn nek vast, roept tegen hem en stuurt hem de klas uit.

Je moet niet aan mijn moeder komen.

Gerrit Keeman

"Hij beledigde mijn moeder van 90", zei Keeman tegen NH Nieuws over de aanleiding van het incident. "Met de meest grove taal. Dat was voor mij de trigger. Ik houd daar niet van. Je moet niet aan mijn moeder komen."

Volgens de onderwijsassistent is hij zonder overleg de laan uit gestuurd. "Ik had graag excuses willen horen, maar de school vond dat geen goed idee. Het besluit dat ik weg moest, stond al vast. Er was geen ruimte voor overleg."

Petitie

Bewoners van Heemskerk en omgeving startten naar aanleiding van de schorsing een petitie om Keeman te steunen. Die is inmiddels bijna 7000 keer ondertekend.

Vandaag liet de school weten dat er alsnog contact geweest is met Keeman. "Naar aanleiding hiervan is er deze week een gesprek. Na dit gesprek zullen wij met een reactie komen. We willen het gesprek niet via de media voeren, maar met elkaar. Onze focus ligt bij het onderwijs en we willen om die reden nu de rust herstellen."

Advertentie via Ster.nl