Doelpuntenmaker Lionel Messi met aangever Jordi Alba

Stiftbal Messi hoogtepunt bij zege Barça op tiental Girona

Koploper FC Barcelona heeft geen fout gemaakt in de Catalaanse derby tegen Girona: 2-0. Door de zege is de voorsprong op nummer twee Atlético Madrid weer vijf punten. Real Madrid won met 4-2 bij Espanyol en staat tien punten achter de lijstaanvoerder.

Barcelona, dat geen geweldige wedstrijd speelde, kwam al na negen minuten op voorsprong. Na geklungel achterin bij Girona kwam de bal voor de voeten van rechtsback Nélson Semedo, die hard binnenschoot en daarmee zijn eerste treffer in het shirt van Barça maakte.

Girona veerde daarna op in de derby en Pedro Alcalá kopte over. De zwak spelende Philippe Coutinho miste voor rust nog een kans voor de bezoekers.

Een fraai plaatje in Girona: een regenboog boven het stadion tijdens de wedstrijd tegen Barcelona

Na rust werd het Barcelona wat makkelijker gemaakt. Girona-speler Bernardo Espinosa kreeg na een overtreding op Luis Suárez zijn tweede gele kaart en moest vertrekken. Ook met tien spelers bood Girona echter goed tegenstand.

Stiftbal

Maar doelman Bono moest na 68 minuten toch voor de tweede keer vissen. Suárez draaide op eigen helft weg bij zijn tegenstander en bediende Jordi Alba op links.

De verdediger speelde aanvoerder Lionel Messi aan, die met een even achteloze als weergaloze stiftbal de doelman verschalkte. Daarna kwam Barcelona niet in de problemen en miste het nog enkele kansen op een derde goal.

Real maakt het zichzelf lastig

In de uitwedstrijd tegen Espanyol stond Real Madrid al na vijftien minuten met 2-0 voor. Karim Benzema was alert en scoorde uit een rebound na een schot van Luka Modric en Sergio Ramos kopte binnen uit een hoekschop.

Léo Baptistão deed vervolgens wat terug namens de thuisploeg, maar Benzema bracht in blessuretijd van de eerste helft de marge weer op twee, na een combinatie met de 18-jarige Vinicius Junior.

Gareth Bale is bij zijn rentree direct trefzeker

Na rust verliet de jonge Braziliaan, voor wie Real twee jaar terug 46 miljoen euro neertelde, het veld voor de van een spierblessure herstelde Gareth Bale. Drie minuten later maakte de Welshman na een behendige actie (met daarin twee hakballen) de 4-1.

Omdat verdediger Raphael Varane rood kreeg na het neerhalen van de doorgebroken Pablo Piatti, trok Espanyol in de slotfase ten aanval. Roberto Rosales (ex-Twente) volleerde prachtig binnen, maar daar bleef het bij.