Lachende gezichten bij Willem II na de goal van Daniel Crowley Pro Shots

FC Utrecht heeft nagelaten te profiteren van het verlies van concurrent Vitesse eerder op de dag. In De Galgenwaard werd met 1-0 verloren van Willem II.

De weinig verheffende eerste helft kende nauwelijks hoogtepunten. Jean-Christophe Bahebeck kwam het dichtst bij een treffer, maar de spits van Utrecht kopte vlak voor rust net naast.

Met Sander van de Streek voor Utrecht-debutant Riechedly Bazoer in de ploeg hoopte trainer Dick Advocaat na de rust op een positief effect.

Hij kwam bedrogen uit, want kort na de pauze lag de bal in het net achter doelman David Jensen. Daniel Crowley was de gevierde man bij Willem II.

De Tilburgers, die deze week ten koste van FC Twente de halve finales van het bekertoernooi bereikten, kregen na ruim een uur zelfs kansen op meer.

Alexander Isak valt in bij Willem II Pro Shots

De net ingevallen debutant Alexander Isak, huurling van Borussia Dortmund, kon net niet profiteren van chaos in de Utrecht-defensie en zag kort daarop Marios Vrousai een door hem geboden mogelijkheid missen.

De thuisploeg drong nog wel aan, maar een punt zat er niet meer in. Daardoor liet Utrecht, dat voor de derde keer op rij verloor in de eredivisie, de kans liggen om naar plek vier te stijgen. Het blijft nu zesde. Willem II staat negende.

Statistieken FC Utrecht-Willem II

STER reclame