Van der Poel rijdt goede WK-generale en wint in Hoogerheide Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Mathieu van der Poel heeft zijn suprematie in het veldrijden nog maar eens onderstreept in de 'generale repetitie' voor de WK van volgende week. De 24-jarige alleskunner schreef de wereldbekerwedstrijd van Hoogerheide op zijn naam.

Van der Poel begon matig aan de wedstrijd die vernoemd is naar zijn vader, Adrie. Hij kon de Belgen Toon Aerts en Wout van Aert niet volgen, maar stelde in de zesde van zeven ronden orde op zaken.

Zesde wereldbekerzege dit seizoen

Bij het ingaan van de laatste ronde had Van der Poel alweer een voorsprong van tien seconden op Aerts en werd duidelijk dat hij zijn zesde wereldbekerzege van dit seizoen ging boeken. Op de finish bedroeg het verschil dertien seconden.

Van der Poel lijkt klaar voor WK: 'Heb goede papieren'

Aerts hield zijn tweede plaats wel vast, waarmee de Belg landgenoot Van Aert voorbijging in het wereldbekerklassement en de eindzege voor zich opeiste.

WK in Bogense

Van der Poel hoopt volgende week in het Deense Bogense voor de tweede maal in zijn loopbaan wereldkampioen veldrijden te worden. Hoewel hij de sport met ijzeren vuist regeert, werd hij de afgelopen drie jaar steeds afgetroefd door Wout van Aert in de strijd om de mondiale titel.

Eerder op zondag ging ook de winst bij de vrouwen in Hoogerheide naar Nederland. Lucinda Brand won, Marianne Vos werd derde.

STER reclame