Kaarsen bij het huis van de ouders van Julen in Málaga
NOS Nieuws

Julen begraven naast zijn broertje, Spanje leeft mee

In een buitenwijk van Málaga is de Spaanse peuter Julen begraven. Dat gebeurde in besloten kring op de begraafplaats bij het mortuarium waar zijn stoffelijk overschot gisteren naartoe is gebracht. Julens ouders hebben daar ook de nacht doorgebracht. Hij is begraven naast zijn broer Óliver, die in 2017 op driejarige leeftijd stierf door hartfalen.

Bij het mortuarium en de begraafplaats hadden zich honderden mensen verzameld om steun te betuigen aan de ouders. De pers werd op afstand gehouden.

Ook elders in Spanje is intens met de ouders meegeleefd. Gisteren kondigde de gemeente Málaga drie dagen van rouw af. Op veel voetbalvelden werd vanmorgen een minuut stilte in acht genomen om de peuter te herdenken.

De 2 jaar oude Julen stierf op 13 januari in de buurt van Málaga, nadat hij tijdens een uitstapje met zijn ouders in een 107 meter diep en 25 tot 30 centimeter breed boorgat was gevallen. Reddingswerkers hadden dertien dagen nodig om zijn lichaam te bevrijden.

Uit de autopsie is gebleken dat hij met zijn voetjes naar beneden in het boorgat is gevallen en op circa 71 meter is blijven steken. Hij stierf aan verwondingen aan zijn hoofd, vermoedelijk ontstaan door stenen die in zijn val zijn losgeraakt en boven op hem zijn terechtgekomen.

Het Openbaar Ministerie is een vooronderzoek gestart. Dat moet onder meer antwoord geven op de vraag wie opdracht gaf tot het boren van het gat, of het was afgedekt en zo ja, wie de steen heeft verschoven.

Inwoners van Málaga leven mee met de ouders van Julen:

'Onze harten huilen voor Julen, zijn ouders en familie'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl