Wild verovert wereldbeker omnium op de baan Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Kirsten Wild heeft in Hongkong de wereldbeker op het omnium veroverd. De wereldkampioene greep haar derde overwinning van het seizoen op dit onderdeel en dat bleek voldoende voor de eindzege.

Wild won ook al het omnium in het Franse Saint-Quentin-en-Yvelines en in Londen. Bij de wereldbekerwedstrijden in Milton, Berlijn en Cambridge deed ze vervolgens niet mee op dit onderdeel, maar dat deerde haar niet. Met 1500 punten bleef ze de Canadese Allison Beveridge ruim voor.

De ene na de andere zege

Wild won in Hongkong de scratch en de afvalkoers, werd derde in de temporace en tweede in de puntenkoers. Gisteren was ze met Amy Pieters ook al de beste op de madison.

Wild en Pieters winnen madison en tonen vorm op weg naar WK Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De andere Nederlanders speelden zondag een bijrol. Theo Bos strandde in de kwartfinales op de sprint, Pieters werd dertiende op scratch en het duo Yoeri Havik/Roy Pieters eindigde als elfde op madison.

Bos zegevierde zaterdag nog wel op het onderdeel keirin. Het was zijn eerste zege in twaalf jaar: op 16 december 2006 won hij voor het laatst op de baan. Dat was in Moskou, op de sprint.

STER reclame