Marcel Bosker
NOS Sport

De sport van zondag bij de NOS

Volle bak vandaag bij de NOS op sportgebied. Van tennis tot veldrijden, van schaatsen tot paardensport. En uiteraard veel voetbal.

Stralend middelpunt vormt de Klassieker in De Kuip. Om 14.30 uur vanmiddag trappen Feyenoord en Ajax af, maar daarvoor al blikt verslaggever Joep Schreuder in de middaguitzending van Studio Sport met tal van betrokkenen vooruit op het treffen in Rotterdam.

  • NOS
    Programma en uitslagen eredivisie
  • NOS
    Stand eredivisie

De wedstrijd zelf is, net als de drie overige wedstrijden die in de eredivisie op het programma staan, op de voet te volgen via het liveblog op NOS.nl en in de NOS-app en via Langs de Lijn op NPO Radio 1. De samenvattingen van de duels van vanmiddag zijn vanaf 19.00 uur te zien in Studio Sport Eredivisie.

Australian Open

Al veel eerder op de dag, vanaf 9.30 uur, strijden Rafael Nadal en Novak Djokovic om de enkelspeltitel op de Australian Open. De wedstrijd is te volgen in een liveblog op NOS.nl en in de NOS-app. Op NPO Radio 1 zijn flitsen te beluisteren van die tennisfinale. Beelden volgen aan de kop van de middaguitzending van 13.20 uur op NPO 1 en later in de avonduitzending van 18.11 uur nog eens.

Door de hele middaguitzending heen zijn beelden te zien van de KPN NK sprint en NK allround in Heerenveen, deels live en deels in samenvatting. Wie echt niets wil missen van beide schaatstoernooien kan terecht op de livestream op NOS.nl en in de NOS-app vanaf 12.00 uur.

Programma KPN NK allround en sprint zondag

Hetzelfde geldt voor het veldrijden in Hoogerheide, waar de vrouwen en mannen een wereldbekerwedstrijd wacht: deels live op televisie, maar van begin tot eind te volgen via de livestream. De vrouwen starten om 13.30 uur, de mannen om 15.00 uur.

Jumping Amsterdam

Aan het eind van de middaguitzending wordt er overgeschakeld naar de RAI voor de ontknoping van het paardenspringen bij Jumping Amsterdam.

Na alle wedstrijdverslagen tussen 13.20 en 19.50 uur is het nog niet gedaan met de sport op NPO 1. Om 22.20 uur staat in Andere Tijden Sport de Nederlandse bokser Rudi Lubbers centraal. Hij stond in 1973 in de ring tegenover niemand minder dan Muhammad Ali.

Aansluitend, om 22.55 uur, wordt in Studio Voetbal teruggeblikt op de voorbije voetbalweek. Dat doet presentator Tom Egbers samen met de oud-voetballers Pierre van Hooijdonk, John van 't Schip en Evgeniy Levchenko en AD-journalist Sjoerd Mossou.

De uitzendingen van zondag 27 januari

12.00 uur Livestream schaatsen: NK allround (v/m) NOS.nl en NOS-app
12.00 uur Liveblog eredivisie: speelronde 18 NOS.nl en NOS-app
13.20 uur Studio Sport NPO 1, NOS.nl en NOS-app
13.30 uur Livestream veldrijden: WB Hoogerheide (v) NOS.nl en NOS-app
14.00 uur Langs de Lijn NPO Radio 1
15.00 uur Livestream veldrijden: WB Hoogerheide (m) NOS.nl en NOS-app
15.40 uur Livestream schaatsen: NK sprint (v/m) NOS.nl en NOS-app
18.11 uur Studio Sport NPO 1, NOS.nl en NOS-app
19.00 uur Studio Sport Eredivisie NPO 1, NOS.nl en NOS-app
22.00 uur Langs de Lijn NPO Radio 1
22.20 uur Andere Tijden Sport: Rudi Lubbers NPO 1, NOS.nl en NOS-app
22.55 uur Studio Voetbal NPO 1, NOS.nl en NOS-app

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl