NOS

Wekdienst 27/1: Nationale Holocaust Herdenking en uitvaart peuter Julen

time icon

Goedemorgen! Vanmiddag wordt de Spaanse peuter Julen, die gisteren na twaalf dagen dood werd gevonden in de put waarin hij was gevallen, begraven. Er is ook veel sport, onder meer de mannenfinale van de Australian Open en de Klassieker tussen Feyenoord en Ajax.

Het is bewolkt en er zijn perioden met regen. Vanmiddag is het vaker droog. Het wordt 6 of 7 graden. Aan de zuidwestkust gaat het vanmiddag en vanavond waaien met zware windstoten van ruim 90 kilometer per uur.

NOS/Weerplaza

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • In het Spaanse M├ílaga is om 12.30 uur de uitvaart van de Spaanse peuter Julen. De jongen viel twee weken geleden in een 110 meter diepe put, gisteren vonden reddingswerkers zijn lichaam.
  • De Nationale Holocaust Herdenking is straks in het Wertheimpark in Amsterdam. Bij het Auschwitzmonument zijn toespraken en worden kransen gelegd. De herdenking wordt live uitgezonden om 11.00 uur op NPO 1 en vanavond om 19.27 uur op NPO 2.
  • Volle bak vandaag bij de NOS op sportgebied. Stralend middelpunt vormt de Klassieker in De Kuip: om 14.30 uur trappen Feyenoord en Ajax af. Eerder op de dag is de mannenfinale van de Australian Open tussen Rafael Nadal en Novak Djokovic. In Heerenveen wordt er opnieuw geschaatst bij de KPN NK sprint en NK allround.

Wat heb je gemist?

Britse meisjes zijn het slachtoffer geworden van 'breast ironing', een pijnlijk Afrikaans ritueel dat is bedoeld om borstvorming te vertragen. Maatschappelijk werkers zeggen tegen de Britse krant The Guardian dat er tientallen recente gevallen bekend zijn waarbij de borsten van meisjes in de puberteit met een hete steen zijn 'gestreken'. Meestal doen hun moeders dat, die het beschouwen als een maatregel om meisjes te beschermen tegen ongewenste mannelijke aandacht, seksuele intimidatie en verkrachting.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Er is tot nu toe 250.000 euro opgehaald om opnieuw te zoeken naar het vliegtuigje met voetballer Emiliano Sala en twee andere inzittenden. Onder meer Sala's voormalige coach Vahid Halilhodzic en Franse en Engelse voetballers behoren tot de ruim 3600 donateurs. De familie van Sala gaat nu zelf verder met de zoektocht in Het Kanaal. Het vliegtuigje verdween afgelopen maandag van de radar toen de voetballer vanuit Frankrijk onderweg was naar zijn nieuwe club, Cardiff.

De zus van Emiliano Sala bezocht gisteren de bloemenzee bij het stadion van Cardiff City AFP

Fijne dag!

STER Reclame