Gersom Klok en doelman Kjell Scherpen

FC Emmen pakt drie punten bij VVV-Venlo in blessuretijd

FC Emmen blijft ongeslagen in de eredivisie dit jaar. Na het gelijke spel tegen PSV vorige week, won de ploeg van Dick Lukkien zaterdagavond in Venlo verrassend van VVV, de nummer zeven van de ranglijst. Michael Chacón tekende dik in blessuretijd voor de onverwachte en beslissende 2-3.

Op basis van de cijfers dit seizoen zou VVV-Venlo tegen FC Emmen een aardige slag kunnen slaan. De Limburgers begonnen sterk aan het duel. Johnatan Opoku maakte na 20 minuten de 1-0, maar lang kon VVV niet profiteren van de voorsprong. Vijf minuten later schoot Alexander Bannink de 1-1 binnen. Opoku had de 2-1 op zijn schoen, maar de inzet werd van de lijn gehaald.

VVV werd na rust sterker, maar moeilijk kreeg Emmen het niet. Met een verdekt schot was Anco Jansen zelfs dicht bij 1-2. Die viel alsnog door een kopbal van Jafar Arias, na een strakke voorzet van Jansen.

Emmen dacht al aan de winst, maar Opoku gleed vier minuten later knap de gelijkmaker binnen. De VAR bemoeide zich nadrukkelijk met de treffer, maar na minutenlang oponthoud werd de 2-2 alsnog toegekend.

Grote kans

VVV drong daarna aan, kreeg via Peniel Mlapa nog een grote kans op 3-2. De spits kopte echter van dichtbij naast. Toen niemand het meer verwachtte sloeg FC Emmen alsnog toe. Trainer Dick Lukkien had inmiddels Nicklas Pedersen en huurling Sven Braken ingebracht om de beslissing te forceren.

Dat gebeurde ook, maar niet door een van de spitsen. Chacón pikte in de slotfase een bal op en passeerde doelman Lars Unnerstall vanuit een moeilijke hoek met een geplaatst schot. Emmen presteerde wat alleen Ajax dit seizoen in De Koel was gelukt: winnen van VVV-Venlo.