Mounir El Hamdaoui maakte in blessuretijd tegen De Graafschap zijn eerste eredivisietreffer sinds 21 november 2015

Excelsior en El Hamdaoui maken einde aan slechte serie in kelderkraker

Excelsior heeft voor het eerst in zes wedstrijden weer eens gewonnen. In een gezapige duel in de kelder van de eredivisie wonnen de Rotterdammers met 2-0 van De Graafschap.

Luigi Bruins en Mounir El Hamdaoui tekenden voor de treffers.

Kansen De Graafschap

Excelsior, de nummer zestien op de ranglijst, zette De Graafschap meteen onder druk, maar creëerde geen kansen. Die kwamen er voor de rust wel voor De Graafschap via Youssef El Jebli, maar die schoot eerst in de handen van doelman Alessandro Damen, daarna via een Rotterdams voetje over en vervolgens nog een vrije trap in de muur.

Na de pauze voorkwam Damen, met een beetje hulp van het achterwerk van De Graafschap-spits Fabian Serrarens, maar net een eigen goal van Ryan Koolwijk.

Bruins breekt ban

Tekenend voor het niveau van het duel was de 1-0 van Luigi Bruins. Hij kreeg de voorzet van Mounir El Hamdaoui, volleerde de bal tegen zijn eigen been en kon daarna zomaar scoren.

Het hoogtepunt van de wedstrijd was dan ook de treffer van El Hamdaoui in blessuretijd. Het was pas de eerste eredivisietreffer van de voormalig eredivisietopscorer sinds 21 november 2015.

Sindsdien stond de spits 1121 eredivisie-minuten droog.

Kater De Graafschap

Zo groot de opluchting, zo groot de kater bij De Graafschap. De hekkensluiter verraste vorig week met een eclatante 5-1 thuiszege op Fortuna Sittard.

De verwachtingen voor het duel met Excelsior waren dan ook groot en de meegereisde aanhang was goed in vorm. Maar na de treffer van Bruins sloeg de stemming om.

De Jong baalt van nederlaag: 'Hier moet je eigenlijk 0-0 spelen'

Na afloop richtte hun onvrede zich in woord en gebaar op de technische leiding van de club. Met name technisch directeur Peter Hofstede moest het ontgelden.

Balende gezichten bij De Graafschap na de nederlaag tegen De Graafschap
    De supporters van de Graafschap uiten na de nederlaag tegen Excelsior hun ongenoegen met het technische beleid