Millwalls verdediger Murray Wallace dompelt Everton in blessuretijd in rouw
NOS VoetbalAangepast

Everton blameert zich in FA Cup, Wolverhampton ontsnapt

Everton is in de vierde ronde van de FA Cup uitgeschakeld. De ambitieuze club uit Liverpool, dat toch al aan een kleurloos seizoen bezig is, ging in de 94ste minuut onderuit tegen Millwall: 3-2.

Op The Den ('het hol'), zoals het stadion van Millwall in Zuid-Oost Londen heet, kwam Everton nog wel twee keer op voorsprong tegen de tweededivisionist. Maar zowel na de openingstreffer van Richarlison als de 2-1 van Cenk Tosun sloeg Millwall binnen drie minuten terug.

Net toen de supporters zich begonnen te verzoenen met een replay op Goodison Park zorgde de Schotse verdediger Murray Wallace voor de sensationele 3-2.

Wolves ontsnapt in slotseconden

Dat lot bleef Wolverhampton Wanderers bespaard, maar veel scheelde het niet. Op bezoek bij Shrewsbury Wanderers, uitkomend op het derde profniveau in Engeland, kwam de nummer acht van de Premier League met 2-0 achter.

Matt Doherty zorgde in blessuretijd met de 2-2 ervoor dat Wolverhampton een herkansing krijgt.

Luke Waterfall viert de 2-0 van Shrewsbury Town tegen Wolverhampton

Shrewsbury Town is de nummer achttien van League One in Engeland. Daar was tegen Wolverhampton Wanderers weinig van te merken.

Greg Doherty en Luke Waterfall bezorgden Shrewsbury in de tweede helft met treffers een riant uitzicht op de vijfde ronde van de FA Cup, maar de Wolves sloegen terug in het laatste kwartier: Raul Jiménez (2-1) en Matt Doherty (2-2, diep in blessuretijd) voorkwamen een sensatie. Er volgt een replay.

Ook Newport County, de vierdedivisionist uit Wales die in de vorige ronde Leicester City wist te bedwingen, kan een replay tegemoet zien.

Op bezoek bij Middlesbrough - getraind door de in Newport geboren Tony Pulis - stevende de club uit League Two af op uitschakeling. In de 93ste minuut dwong Matthew Dolan - nota bene opgeleid bij Middlesbrough - alsnog een replay af.

Uitslagen vierde ronde FA Cup

Milwall (2) Everton 3-2
Accrington Stanley (3) Derby County (2) 0-1
Brighton & Hove Albion West Bromwich Albion (2) 0-0
Doncaster Rovers (3) Oldham Athletic (4) 2-1
Manchester City Burnley 5-0
Middlesbrough (2) Newport County (4) 1-1
Newcastle United Watford 0-2
Portsmouth (3) Queens Park Rangers (2) 1-1
Shrewsbury Town (3) Wolverhampton Wanderers 2-2
Swansea City (2) Gillingham (3) 4-1
Arsenal Manchester United 1-3
Bristol City (2) Bolton Wanderers (2) 2-1

Swansea City, met doelman Erwin Mulder, Mike van der Hoorn en Leroy Fer in de basis, had geen enkel probleem om de vijfde ronde te bereiken. De ploeg uit de Championship won met 4-1 van het een divisie lager spelende Gillingham.

Roos en Jozefzoon winnen

Derby County, ook uitkomend in de Championship, versloeg Accrington Stanley met 1-0. Bij Derby County stond de Brabander Kelle Roos onder de lat en viel Florian Jozefzoon in de tweede helft in. Beide teams beëindigden het duel met tien man. De treffer van Martyn Waghorn was beslissend.

Manchester City had het een helft lastig tegen Burnley. Gabriel Jesus maakte de 1-0 voor de sterrenformatie. Pas in de tweede helft ging het echter lopen bij City, dat het enorme overwicht bekroonde met doelpunten van Bernardo Silva, Kevin De Bruyne, Kevin Long (eigen doelpunt) en Sergio Agüero: 5-0.

Janmaat verder

Daryl Janmaat bereikte met Watford de volgende ronde. De Nederlandse verdediger stond in de basis in het duel met Newcastle United. Watford won met 2-0.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl