NOS SportAangepast

Weer is Noël sneller dan Hirscher, drama voor Winkelhorst

Weer is Noël wereldbekerleider Hirscher te snel af

Clément Noël heeft Marcel Hirscher weer afgetroefd op de slalom. De 21-jarige Fransman won net als vorige week in Wengen een wereldbekerwedstrijd. In het Oostenrijkse Kitzbühel troefde hij wereldbekerleider Hirscher en zijn landgenoot Alexis Pinturault op de Ganslernhang-piste.

De Oostenrijker Hirscher, die vier van de zeven slaloms op z'n naam schreef, was in Kitzbühel na de eerste omloop slechts negende, maar in de tweede run was hij de snelste. Het was niet genoeg om Noël te passeren.

De Nederlander Steffan Winkelhorst scheurde bij een val een kruisband af en moet worden geopereerd. Daardoor mist hij de WK in Are, die over tien dagen beginnen.

Vrouwen skiën in Garmisch-Partenkirchen

De vrouwen skieden in het Duitse Garmisch-Partenkirchen. Daar won Nicole Schmidhofer won de Super G-wereldbekerwedstrijd. De Oostenrijkse wereldkampioene bleef Sofia Goggia en Lara Gut-Behrami voor.

Schmidhofer wint Super G bij absentie Shiffrin en Vonn

Schmidhofer schreef dit seizoen al twee wereldbeker-afdalingen op haar naam, maar op de Super G waren Mikaela Shiffrin (drie zeges) en Ilka Stuhec (één zege) haar te snel af. In Garmisch-Partenkirchen ontbrak wereldbekerleidster Shiffrin en kwam Stuhec (22ste) niet in het stuk voor.

Lindsey Vonn, winnares van 28 wereldbekerwedstrijden op de Super G, is nog niet hersteld van de blessure die ze vorige week opliep. Gevreesd wordt voor het einde van haar carrière.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl