NOS Sport

Oranje-dressuurruiters verbleken bij kür Werth in Amsterdam

Oranje-dressuurruiters verbleken bij kür Werth in Amsterdam

De Duitse dressuurruiters hebben de wereldbekerwedstrijd bij Jumping Amsterdam naar hun hand gezet. Isabell Werth was met Weihegold Old veruit de beste in de RAI. Ze stond op het podium met twee landgenotes.

De Nederlandse dressuurruiters speelden een bijrol in de kür op de muziek. Hans Peter Minderhoud was met Glock's Dream Boy de beste Nederlandse combinatie op de vijfde plaats.

Sammy Davis jr.

De 49-jarige Werth, veelvoudig olympisch kampioene, zette met afstand de beste score neer: 86,810 procent. Dorothee Schneider eindigde met Sammy Davis jr. als tweede (82,675), de derde plaats was voor Helen Langehanenberg met Damsey FRH (82,420).

Minderhoud zette met Glock's Dream Boy een score van 81,380 neer. Emmelie Scholtens eindigde als achtste, Thamar Zweistra werd elfde en Adelinde Cornelissen twaalfde.

Werth had vrijdag ook al de Grand Prix gewonnen, met Schneider eveneens als nummer twee. Minderhoud eindigde toen als derde.

Jumping Amsterdam, een van de grootste paardensportevenementen van Nederland, beleeft dit weekend zijn zestigste editie. Een terugblik op een luisterrijk verleden.

Jumping Amsterdam: 60 jaar paardensport met kroket en kaviaar

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl