Carlijn Achtereekte geldt als een van de favorieten op de NK allround ANP

Het is schaatsen dat de klok slaat, deze zaterdag, met de KPN NK allround, de NK sprint, de EK kunstschaatsen en de Open NK marathonschaatsen. Alle kampioenschappen zijn (deels) live te zien bij de NOS.

Thialf is dit weekeinde gastheer van zowel de NK allround als de NK sprint. Het eerste startschot klinkt om 11.30 uur en is live te zien op NOS.nl en in de NOS-app. Vanaf 14.00 uur zijn we ook met Studio Sport op NPO 1 aanwezig in Heerenveen.

Het programma van zaterdag in Heerenveen NOS

Bij de mannen van de lange adem gaat de wekker vandaag vroeg: om 8.00 uur start hun wedstrijd bij de Open NK marathonschaatsen op de Oostenrijkse Weissensee. Hun vrouwelijke collega's gaan om 12.30 uur van start.

Van beide wedstrijden is het laatste halfuur - vanaf 11.30 uur en 15.30 uur - live te volgen op op NOS.nl, in de NOS-app én op de Facebook-pagina van NOS Sport.

EK kunstschaatsen

Bij de EK kunstschaatsen in het Wit-Russische Minsk gaat om 9.00 gaat de eerste deelnemer het ijs op voor de vrije kür voor mannen. Vanaf 14.10 uur staat ook het ijsdansen op het programma. Beide onderdelen zijn live te zien op NOS.nl en in de NOS-app.

NOS

Uiteraard gaan we ook 'gewoon' voetballen. Vier eredivisie-duels staan voor vanavond op de rol, met PSV-FC Groningen als blikvanger. In een liveblog op NOS.nl en in de NOS-app zijn de wedstrijden rechtstreeks te volgen. Flitsen van alle wedstrijden zijn te horen in Langs de Lijn, vanaf 19.00 op NPO Radio 1.

De samenvattingen zie je in Studio Sport Eredivisie, om 22.25 op NPO 1, NOS.nl en in de NOS-app.

De uitzendingen van zaterdag

9.00 uur EK kunstschaatsen: vrije kür (m) NOS.nl en NOS-app
11.30 uur Schaatsen: NK allround NOS.nl en NOS-app
11.30 uur Marathonschaatsen: Open NK (m) NOS.nl, NOS-app en Facebook
14.00 uur Studio Sport (o.a. schaatsen) NPO 1, NOS.nl en NOS-app
14.10 uur EK kunstschaatsen: ijsdansen NOS.nl en NOS-app
15.30 uur Marathonschaatsen: Open NK (v) NOS.nl, NOS-app en Facebook
15.45 uur Schaatsen: NK sprint NOS.nl en NOS-app
18.50 uur Sportjournaal NPO 1, NOS.nl en NOS-app
19.00 uur Langs de Lijn NPO Radio 1
22.25 uur Studio Sport Eredivisie NPO 1, NOS.nl en NOS-app
23.20 uur Studio Sport NPO 1, NOS.nl en NOS-app

STER reclame