Gervane Kastaneer juicht na zijn gelijkmaker tegen zijn oude ploeg ADO

Invaller Kastaneer helpt NAC aan punt tegen oude ploeg ADO

Na een wedstrijd met twee gezichten hebben NAC Breda en ADO Den Haag allebei met een punt genoegen moeten nemen. In Breda was ADO de eerste helft veel beter, NAC de tweede: 1-1.

ADO had voor rust geen kind aan NAC en creëerde twee grote kansen. Beide malen stuurde spelmaker Abdenasser El Khayati met een heerlijke pass Sheraldo Becker weg, die vervolgens Melvyn Lorenzen bediende.

De eerste keer tikte die raak, de tweede keer gleed hij de bal naast. Na rust richtte NAC, dat het zonder de geblesseerde topscorer Mitchell te Vrede moest doen, zich op.

Al snel verraste invaller Gervane Kastaneer doelman Indy Groothuizen met een schot in de korte hoek. De 22-jarige aanvaller stond tussen 2013 en 2017 onder contract bij de tegenstander uit Den Haag.

NAC was los en startte een offensief. Invaller en debutant Sullay Kaikai en Arno Verschueren waren dicht bij de 2-1, maar die viel niet. Het 'Avondje NAC' bracht de thuisploeg één punt.

NAC klimt naar plaats zestien en heeft een punt meer dan hekkensluiter De Graafschap. ADO staat elfde.