PSV'er Aziz Behich namens Australië in actie tegen VAE
NOS VoetbalAangepast

Titelfavorieten Australië en Zuid-Korea sneuvelen op Azië Cup

In de kwartfinales van het toernooi om de Azië Cup is verrassend het doek gevallen voor de favorieten Australië en Zuid-Korea. Bij de vorige editie, in 2015, stonden Australië en Zuid-Korea nog tegenover elkaar in de finale.

Australië won dat duel na verlenging met 2-1 en veroverde zo bij zijn derde deelname voor het eerst de hoofdprijs. Deze editie hadden de 'Aussies' nog maar weinig indruk gemaakt.

Het land startte met verlies tegen Jordanië en kreeg in de achtste finales Oezbekistan pas na strafschoppen op de knieën. In de kwartfinales tegen gastland de Verenigde Arabische Emiraten deed verdediger Milos Degenek zijn eigen land de das om.

Zijn veel te slappe terugspeelbal op doelman Mathew Ryan werd onderschept door Ali Ahmed Mabkhout, die de bal simpel in het doel tikte. Bij die ene treffer bleef het. De PSV'ers Trent Sainsbury en Aziz Behich stonden in de basis bij Australië.

Het Zuid-Korea van sterspeler Son Heung-min (rechts) gold als titelfavoriet

De andere titelfavoriet Zuid-Korea verloor met 1-0 van Qatar. De Zuid-Koreanen, met Tottenham Hotspur-aanvaller Son Heung-min in de gelederen, moesten ruim tien minuten voor tijd een doelpunt van Hatim Abdelaziz toestaan. In het restant van de kwartfinalewedstrijd werd niet meer gescoord.

Daardoor is Qatar-VAE het verrassende affiche in de halve finale van dinsdag (15.00 uur). Een dag eerder (ook 15.00 uur) staan Japan en Iran tegenover elkaar in de andere halve finale. Ritsu Doan (FC Groningen en Japan) is de laatste eredivisiespeler in het toernooi.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl